Снимка: БГНЕС

Имаме консенсус по 80 процента от предложените мерки на синдикатите и работодателите, каза пред журналисти министърът на финансите Симеон Дянков след срещата си с работодатели и синдикати в централата на КНСБ.

По думите му в предлаганите мерки има "доста иновативни, които представляваха интерес за мен и съм споделил това с премиера".

Още по темата

Дянков посочи, че страните разполагат с още няколко дни, за да се направи анализ по предлаганите мерки - колко допълнителни приходи или по-малко разходи ще се постигнат с тях.

По-рано в неделя стана ясно, че общо 50 са мерките, които предлагат синдикатите и работодателите срещу кризата.

Легализиране на нерегламентираните доходи на физически лица, които не са от престъпна дейност, чрез еднократното им данъчно облагане и временна отмяна на преференциите, давани на бюджетни  учреждения за внос, освободен от митнически сборове са две от новите мерки.

За подкрепа на доходите на домакинствата и вътрешното потребление се предлага увеличаване на минималната работна заплата от 1 юли.

Предлага се и до края на 2010 г. да бъдат замразени цените на държавно регулираните стоки и услуги от обществен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase